Sanitaci výčepu a trubek není radno podceňovat. Pivo je věc krásná, ale také zrádná (a to nejen v případech kdy nezůstane u jednoho).
Pivo v teple rychle kvasí a ulpívá ve vedení. To vede k tomu, že trubky a výčep se zanáší. Další pivo, které trubkami protéká váže nečistoty na sebe. Výsledkem je nepříjemná chuť a vůně a následně možné střevní potíže. Sanitaci je důležité provádět alespoň 1x za dva týdny. Jedná se o speciální proces, kdy se pomocí vody a speciální chemie dezinfikuje pivní vedení, včetně kohoutů a narážečů, aby bylo dokonale čisté, nezapáchalo, neměnilo chuť piva a nezpůsobovalo střevní potíže. Naše chemie na sanitaci navíc změkčuje vodu a tím zabraňuje usazování vodního i pivního kamene. Nemá negativní vliv na kovové součásti výčepu (například i sítka v kohoutech). Máme i certifikaci Pivovarnického ústavu, která deklaruje vhodnost a účinnost prostředku. Náš vymazlený přípravek Dopiline Lux se postará o dokonalou čistotu i ve vašem podniku.
Při zavíračce také doporučuji proplachovat vedení vodou. Díky tomu pivo nezůstane stát ve vedení a nekazí se. Věnujte se i kohoutům. Každý typ si žádá svoji péči. Chcete proškolit vaše zaměstnance? Ukázat, na co je třeba dát si pozor? Jsem k dispozici.
No a co domácí výčepy? Velmi oblíbené kostky? Jak tam na sanitaci? Určitě si pořiďte sanitační sadu a po každém čepování údržbu proveďte. Je to jednoduché a časová náročnost je zhruba půl hodinky. Díky řádné péči si prodloužíte životnost výčepu a když pozvete kamarády „na bečku“, netrhnete si ostudu. Ze zkušenosti vím, že na ty domácí výčepy se moc nemyslí.
Společně doladíme pivo k dokonalosti
Chcete vašim zákazníkům nabídnout lepší chuť a zážitek? Zavolejte mi a já vám ráda pomůžu.