Ambasador Tomáš Černý
Tomáš Černý je šéfkuchař z Prahy. Je známý svou energií, humorem a výraznou osobností. Nebyl jen kuchařem, ale zásadně se podílel na tvorbě konceptu restaurace Dejvická 34 od úplného začátku až po její realizaci.
Působil ve špičkových restauracích a vedl kuchyni v La Finestra in Cucina, jedné z nejuznávanějších italských restaurací v Praze.
Učil se od světově uznávaných kuchařů včetně Vito Mollica či Riccardo Lucque, sbíral zkušenosti v zahraničí a spolupracoval s držiteli michelinských hvězd. Rád vede školy vaření pro amatéry i profesionály a neustále se vzdělává.
Proč spolupracujeme s Tomášem Černým
Na začátku to byl jen nevinný nápad, o kterém jsem si nemyslela, že by se mohl stát reálným a teď se to děje.
Chtěla jsem pomoci našim produktům najít silnější pozici na trhu a ukázat jejich skutečný potenciál v gastronomii.
V domácím prostředí jsem si většinu z nich mohla vyzkoušet, ale pro gastro segment bylo potřeba získat reálnou zpětnou vazbu z provozu.
Naše produkty mají tradici přes 20 let a zákazníci je dlouhodobě oceňují pro vysokou kvalitu a férovou cenu. Z toho vznikla myšlenka najít ambasadora a respektovaného profesionála, který není spojený s profi chemií a dokáže posoudit produkty objektivně.
Tomáše jsem měla v hlavě dlouho, jen se odhodlat. Jednoho večera jsem mu napsala. Odpověď přišla během pár minut a domluvili jsme si schůzku.
Setkali jsme se, Tomáš přijel k nám na firmu a jeho tým v Dejvická34 začal produkty testovat přímo v provozu. A výsledek? Spokojenost a potvrzení, že fungují přesně tak, jak mají.
A tak jsme si s Tomášem plácli. A jak bude naše spolupráce pokračovat? Již brzy se dozvíte víc.
Kamila Uhříková
Ptáme se Tomáše Černého
Tomáši, proč je důležité řešit čistotu v provozu?
Čistota je pro kuchyň a správný chod restaurace vždy to zásadní. Za úspěchem je prostě vždy úklid, dobrá organizace a pak koncept jako takový. Zároveň je prostě nutné hygienou na pracovišti poskytnout komfort nejen zaměstnancům, ale i hostu jako takovému.
Na co by měly restaurace dávat pozor při výběru vhodné chemie?
Cena versus kvalita je za mě to nejdůležitější. Na trhu je neuvěřitelná nabídka, ale ne vždy splňuje hygienické normy a kvalita je kolikrát velmi mizerná a všeho se spotřebuje obrovské množství. Víc, než by bylo potřeba.
Doposud jsem se nesetkal s výrobkem od Cheportu, který by mi nevyhovoval. Vše opravdu funguje skvěle, má příjemné aroma, rozdílné od konkurence a zároveň vidím i u kolegů jak vše přijmuli. Někdy to bývá velký problém, než si lidé zvyknout něco změnit, ale tady to proběhlo excelentně!
Ve Vaší restauraci Dejvická34 jste používali jinou chemii. Co byl pro Vás hlavní argument k výměně?
Cena a kvalita a také dávkování množství a zároveň osobní a lidský nenásilný přístup od Kamily Uhříkové.
Který výrobek Cheportu je podle vás v každé restauraci nepostradatelný?
Čistič povrchů a mycí a oplachový režim do myček! To bez nich určitě nejde!!
