Také si rádi dáváte „Plzeň“, když jste v Praze? A také se Vám zdá, že to jinde není úplně ono?
Přijdete do svého oblíbeného podniku, objednáte si pivíčko a čekáte… stále čekáte, servírka se omlouvá, že „to pění“. Výsledný produkt se pak na stůl dostane v ne zcela nejlepší kondici. Oschlá pěna s bublinami, špatná teplota.
Pojďme si říct, že piva česká či plzeňského typu by se měla čepovat najednou. Pěkně do čistého, vychlazeného, mokrého skla. Do sklenice se čepuje nejdříve pěna, následně pivo. Pěna a pivo se nemíchají, pak to totiž pění.
V restauracích a hospodách potkáváme různé výčepy. Ty se liší jednak designem, ale hlavně typem kohoutů. Každý kohout vyžaduje jistou dovednost a zručnost výčepního. Nedílnou součástí je i údržba kohoutů, aby v nich nezůstávalo staré pivo, díky kterému se pak tvoří kvasinky, které rozpěňování piva pomáhají.
Takové ty postupy točit pivo pěkně z vysoka a ještě zakvedlat, to už se dneska nenosí. Oschlá čepica v moderním podniku také nemá svoje místo. Zajímá vás jak na moderní čepování piva? Chcete vašim zákazníkům nabídnout lepší chuť a zážitek? Zavolejte mi a já vám ráda pomůžu. Přece jen mi rukama nějaké ty hektolitry protekly a o svoje dovednosti a znalosti se s chutí podělím. Razím totiž heslo, podle piva poznáš dobrou hospodu a Vám k ní pomohu.
Společně doladíme pivo k dokonalosti
Chcete vašim zákazníkům nabídnout lepší chuť a zážitek? Zavolejte mi a já vám ráda pomůžu.