Já ho mám moc ráda, to řezané. Už se mi ale několikrát stalo, že pivo, které mi přistálo na stole tak úplně řezané nebylo. O to víc mám zkaženou chuť a náladu, když čtu v nabídce řezané, při objednávce se ujistím, jestli dostanu opravdu řezané a pak na stole přistane míchané.
Řezané pivo je o technice čepování ze všeho nejvíc a hrají zde roli i kohouty výčepu.
Stačí malá nepozornost nebo konec sudu a míchané je na světě.
Při čepování řezaného piva pracuji nejdříve se silnějším pivem. Čepuji do sklenice pouze pivo. Když se mi to povede bez pěny, je to super, protože finální pěna pak není různobarevná, ale není to na závadu. Horní pivo se čepuje výhradně přes pěnu. Pivo nesmí proklouznout. Pěna je totiž lehká a udrží se na hladině spodního piva. Pokud mi dochází sud, může se stát, že mezi pěnou proklouzne i pivo a to naruší bariéru mezi tmavým a světlým pivem a míchané je na světě. Už to nezachráníme.
Chcete ve vašem podniku nabídnout hostům na zpestření řezané pivo? Jsem na příjmu a poradím co a jak. Nebo pojďme ve vašem podniku udělat speciální akci, s čepováním na místě pomůžu.
Společně doladíme pivo k dokonalosti
Chcete vašim zákazníkům nabídnout lepší chuť a zážitek? Zavolejte mi a já vám ráda pomůžu.